Klassinen hieronta ja urheiluhieronta

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on vanha perinteinen hoitomuoto, jossa käsillä rentoutetaan jäykkiä lihaksia ja rentoutetaan mieltä erilaisilla otteilla. Hoito toteutetaan asiakkaan mukaan ja suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaisiksi. Hoidon tavoitteena on saada asiakkaalle hyvä olo ja motivoida asiakasta omatoimiseen ongelmien ennaltaehkäisevään toimintaan.

Hieronnassa käytetään myös aineenvaihduntaa tehostavia imukuppeja.  Tehostaa lymfanesteen kiertoa ja siten samalla poistaa kuonaa kehosta.

Mobilisoiva hieronta

Mobilisoiva hieronta yhdistetään yleensä osana hoitoa klassiseen hierontaan ja urheiluhierontaan.

Mobilisoiva hieronta kohdistuu pehmytkudoksien lisäksi niveliin, nivelkapseliin sekä syvällä sijaitseviin kudoksiin. Niveltä liikutetaan ja samaan aikaan pyritään saamaan tehokas venytys niveleen ja nivelen yli meneville lihaksille. Tarkoituksena on saada liikettä nivelpintojen välille sekä saamaan venytystä syviin lihaksiin, joihin tavallisella hieronnalla ei pääse käsiksi. Mobilisoivassa hieronnassa pyritään vaikuttamaan nivelen liikeratojen parempaan ja laajempaan liikkuvuuteen ja sitä kautta pystytään ennaltaehkäisemään tulevien vammojen syntymistä.

Mobilisoivan hieronnan vaikutuksia ovat mm. lihasjännityksen laukaisu ja pehmytkudosten verenkierron parantaminen. Mobilisoivalla hieronnalla myös venytetään pehmytkudoksia ja irroitetaan syntyneitä kiinnikkeitä sekä ennaltaehkäistään niiden syntymistä.

Nivelten mobilisointi

Nivelten mobilisointia tehdään yleensä osana muuta mobilisoivaa hierontaa, mikäli nivelen toiminta on rajoittunut. Nivelen mobilisoinnilla pyritään lievittämään kipua, lisäämään nivelen liikkuvuutta sekä parantamaan nivelruston aineenvaihduntaa.

Nivelten mobilisointiin kuuluu sekä niveltä ympäröivien pehmytkudosten käsittely että itse nivelen kudosten käsittely. Nivelen mobilisointi on tarpeen, kun nivelen liikkuvuus on alentunut esimerkiksi trauman (venähdys, isku niveleen tms.), immobilisaation (esim. kipsaus) tai sairauden seuraksena. 

Lihaskalvohieronta (fascia-käsittely)

Lihaskalvolla eli fascialla tarkoitetaan ohutta sidekalvoa, joka muodostaa monimutkaisen verkoston kehossa. Fascia ympäröi ja peittää lihakset sekä kulkee myös lihasten ja muiden kudosten sisällä. Lihaskalvon verkkomainen rakenne pitää elimistön kasassa, kuitenkin mahdollistaen sille joustavan ja monipuolisen liikkeen. Lihaskalvo on paljon jäykempää kuin lihaskudos. Jäykkyys voi lisääntyä muun muassa vammojen, huonon ryhdin, epäergonomisten asentojen sekä liiallisten toistojen tai kuormituksen takia. Kireys puolestaan voi aiheuttaa kehoon epätasapainoa sekä epäsymmetriaa. 

Fascia-raudoin tehty käsittely on voimakkaampaa hierontaan verrattuna. Käsittelyn paineen ja venytyksen aiheuttama kudosstimulaatio rikkoo kiinnikkeitä ja edistää kudoksen paranemista. Pintamustelmat ovat normaalia tässä hoidossa. Hieronta pohjautuu fascia linjojen läpikäymiseen.

Purentalihashieronta

Purentalihashieronnassa käsitellään niskan, kaularangan, kallonpohjan ja kasvojen (myös suun sisäpuoli) lihakset. Purentalihasten käsittelyllä pyritään helpottamaan muun muassa päänsärkyä, kasvojen alueen kiputiloja tai väsymystä, alaleuan liikerajoitteita, lihasperäistä tinnitusta sekä muita sairaus- ja kiputiloja leukanivelissä, purentalihaksissa tai hampaistossa (temporomandibular disorders, TMD).
Hemmotteluhieronta

Intialainen päähieronta

Rentouttava hoito, sopii erityisen kiireiselle ja stressaantuneelle ihmiselle, joille voi olla vaikea pysähtyä rauhoittumaan. Intialainen päähieronta muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään  tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska, pää, sekä kasvot. 

Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa ja elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa fyysisiä sekä tunnetukoksia. Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Osa hoidosta tapahtuu istuen.

Aromaöljyhieronta 

Aromahieronta on stressiä poistava, energiatasoa nostava, rentouttava ja miellyttävä kevyt kokovartalohoito, jossa hieronta yhdistettynä 100 % eteeristen öljyjen hyväätekevään vaikutukseen parantaa kehoa, mieltä ja henkeä.

Hoidossa käytetään ihoa tehokkasti hoitavia kasvisöiljyä, esim. Kameliaöljyä, Makadaminpähkinäöljyä, Avokadoöljyä, Hamppuöljyä, Riisiliesiölyä, jotka sisältää runsaasti omega-7 -rasvahappoja, palmitoleiinihappoa , A-, B- ja E-vitamiineja. Kosteuttaa, rauhoittaa, vahvistaa ja ravitsee ihoa luonnollisesti.

Eteerisillä öljyillä on siten monia fyysisesti ja psyykkisesti lääkitseviä ominaisuuksia. Ominaisuudet ovat mm. antiseptisia, desinfioivia, tulehduksia estäviä ja hillitseviä, immuniteettiä vahvistavia, verenkiertoa ja imunestekiertoa edistäviä, kipuja ja kouristuksia lievittäviä, elimistön kuonaa ja myrkyllisiä aineita sekä nestettä poistavia, elintoimintoja elvyttäviä ja hormonitoimintaa sääteleviä.

Lapsille, vakavasti sairaille, raskauden tai imetyksen aikana eteerisiä öljyjä suositellaan käytettäväksi vain rajoitetusti ja valikoidusti.

Iholle hyvää tekevä aroma kokovartalohieronta rentouttaa ja hoitaa ihoa, parantaa sen terveyttä ja kimmoisuutta. A ja E-vitamiinipitoinen öljy on erityisen hyvä mm. raskaus- tai leikkausarpien häivyttämiseen! Tehohoito vartalon ongelma-alueille (reidet, pakara, vatsa), 

Kuumakivihieronta

Kiviterapiahoidot ovat olleet osa itämaista lääketiedettä yli 5000 vuotta.  Hierontaan käytetään Perun, Argentiinan ja Indonesian alueilta kerättyjä basaltti- ja sedimenttikiviä. Hoito soveltuu henkilölle, joka kaipaa rentouttavaa hierontaa. Jos klassinen hieronta sopii sinulle, käy kuumakivihieronta yleensä myös.

Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm:n syvyyteen asti. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, mutta vaikutukset ovat klassista hierontaa tehokkaammat. Kivihieronta vaikuttaa lymfakiertoon, lihaksistoon ja verenkiertoelimistöön. Mineraalipitoisuutensa vuoksi kivet myös ravitsevat ja hoitavat ihoa.

Kuumakivihieronta ei sovellu kaikille, kerrothan mikäli sinulla on hermovaurioita/ tuntopuutoksia kehossa, diabetes, lääkitys (esim. marevan), sydänsairaus, suonikohjuja.

Hierontalahjakortti on aina toivottu lahja!
Tilaa lahjakortti  ja sopii noutoaika  info@kamelia.fi/ tekstiviestinä/WhatsApp 050 3590507

 Lahjakortti on voimassa 6 kuukautta ostohetkestä ja se käy maksuvälineenä kaikkiin palveluihin.
Voit halutessasi tilata lahjakortin omaan sähköpostiisi ja tulostaa sen tai välittää lahjan saajalle oikealla hetkellä.